Het was inmiddels vijf jaar na de "Jeep CJ Silk road tour". Na een jaar vol met Corona beperkingen waren we wel weer toe aan een langere periode op reis. Ik had een half jaar onbetaald verlof genomen en in de winter hadden we plannen gemaakt.We zouden in de meivakantie naar de Dordogne in Frankrijk gaan. Een kennis van ons die daar een camping heeft werd vijftig en wilde dat groots vieren met feest, autocross en terrein rijden. Daarna wilden we overvaren van Frankrijk naar Ierland en dan via de Schotse hooglanden en Engeland weer naar huis. In juni een paar weekjes thuis om de buitenboel te schilderen en dan een lange reis naar de Balkan, Griekenland en Turkije.

Het liep anders, mijn verlof begon nog wel leuk met de Holland Cross Contry tour van Willem van Holten. Daarna hoorden we al snel dat de feestweek in Frankrijk afgelast was vanwege de Corona beperkingen. Samen met Sebas en Margriet en hun gezin, die ook mee zouden gaan naar Frankrijk hebben we toen besloten om de meivakantie maar in Brabant en Limburg te houden. Dat werd een leuke week, maar wel met slecht weer. We konden ons wel goed vermaken met mooie ritten door de omgeving en gelukkig konden we ons met de partytent en de terraskachel wel lekker warm houden. 

Naar Ierland Schotland en Engeland was vanwege Corona ook niet aan de orde. We moesten eerst wachten totdat we twee keer gevaccineerd waren voordat we redelijk onbezorgd naar het buitenland konden. Ook thuis is het best lekker om niet elke dag naar je werk te moeten. Herman is dat sinds dat hij gepensioneerd is natuurlijk al gewend en nu kon ik dat ook een paar maanden proberen. Dat beviel prima kan ik je vertellen.

Op drie juli was het zover, ik kreeg mijn tweede prik. Na bijna twee maanden thuis konden we vertrekken. We hadden de tijd natuurlijk wel goed besteed om de Jeeps technisch in topconditie te brengen en mooie routes op te zoeken. Ook hadden we de daktenten weer eens gemonteerd om lekker makkelijk overal te kunnen kamperen.

Op zes juli zijn we vertrokken, onderweg hebben we wel besloten om Turkije te schrappen uit de route omdat het anders wel heel veel kilometers in de iets beperktere tijd zouden worden.

Het is toch een prachtige reis geworden met 12 van de 14 weken schitterend weer. Heel veel open kilometers over prachtige wegen, waarvan een groot deel onverhard. Hieronder vind je de route die het uiteindelijk geworden is.Ruim 13000 kilometer. 

 

 
Zondagen   Maandagen   Dinsdagen   Woensdagen   Donderdagen   Vrijdagen   Zaterdagen